Dječji radovi
 Natrag

 

 

korice22.jpg (9012 bytes)   Dječji radovi:  Podloga ovog ovitka je jednolično crvena. U toploj boji  naslikan je i svemirski brod, antene na glavi djevojčice i njen trup.  Kosa joj je komplementarno zelena, a hladne boje su i rukavi i suknja.  Malim tiskanim slovima napisano je ime autora, a velikim tiskanim  slovima naziv djela. Ime autora smjestilo se unutar svemirskog broda  stvarajući sa žućkastom bojom svijetlo-tamni kontrast i bolju uočljivost.
korice44.jpg (10343 bytes)   Ovdje je učenik naslikao djevojčicu   neobičnog izgleda, sastavljenu  od linija, očito nezemaljskog porijekla, a to naglašava i svemirski brod  iznad nje. Intenzivna žuta podloga upada u oči i privlači čitatelja. Slova  su čitka, ali kompozicijski previše razvučena na vrh i dno papira.
korice33.jpg (9669 bytes)   Na ovom radu slova su smještena kroz cijelu gornju polovicu formata  i vrlo uredna. Učenik je okomite linije povlačio debljom stranom drvca,  a kose i vodoravne tanjom stranom. Djevojčica je naslikana  mimikrično, poput drveta. Prisutan je kontrast kvantitete - mnogo  plave  pozadine i sasvim malo žute.