Dječji radovi
Natrag  
       
  Pritisnuti za uvećanje  

 Pritisnuti crteže za uvećanje

  Kompozicija ovog crteža izuzetno je pažljivo uravnotežena: velika masa  zgrade je postavljena centralno, prošarana prozorima koji lagano variraju  ritmove i koji ostavljaju dojam zakrivljenosti. Desno je postavljen kružni,  jabukoliki taman oblik sa sitnijim prozorima ubrzanog ritma; lijevo je izduljeni  svjetli oblik. Iznad su nanizani krugovi pravilnog a - b ritma, a ispod "visi"  mali oblik kao kontrapunkt gornjem "dimnjaku".

  Pritisnuti za uvećanje     Ova kuća se sastoji od tri elementa nanizanih u formatu. Centralni je oblik  najvažniji, i stoji na dvije zakrivljene noge povezujući se stepenicama sa  desnim objektom. Crtež je pretežno linijski izveden, ali ima tri crne plohe  koje nagovještaju dijagonalu - na svakom od tri oblika po jedna ploha.
  Pritisnuti za uvećanje     Crtež sa posve dosljedno praćenim modulom trokuta: sama kompozicija je  piramidalna (trokutna), prozori su trokuti sa trokutnim vrhom ukrašenim  trokutima, trokutna vrata teksturirana su trokutima, kao i krov kuće. Čak je i  vanjski rub kuće, njen obris nazubljen crnim i bijelim trokutima pravilnog a-b- a ritma. Iz kuće izlazi i ritmizirani dim, a cijeli crež ostavlja fraktalni dojam  nelinearnih funkcija (više o fraktalima na stranici http://www.fractaldomains.com/html/gallery.html ).
     

  Pritisnuti za uvećanje

Fraktal, 3D grafikon nelinearne (kaotične) matematičke diferencijalne jednadžbe. Primjećujemo vrlo naglašen ritam u oblicima i bojama koje se beskonačno kopiraju unutar sebe po svojim rubovima.