Dječji radovi
              Natrag
Pritisnuti za uvećanje

Pritisnuti slike za uvećanje

 Početak izrade figura: novinski papir  namotamo oko prsta i zalijepimo ljepljivom  trakom.

Pritisnuti za uvećanje  Dodavanjem palidrvca (šibica) možemo načiniti  noge ili druge ekstremitete, kao i mačeve  kraljevima, ili držač za zvijezdu repaticu.
Pritisnuti za uvećanje  Izrada štalice. Možemo upotrijebiti veću kutiju  od ambalaže i ukloniti joj prednju stranicu. Na  fotografiji vidimo i dodavanje krova savijanjem  komada ljepenke.
Pritisnuti za uvećanje  Na gotov oblik jaslica dodajemo komadiće  novinskog papira koji predstavljaju slamu.  Poželjno je da novine budu bez boje, samo  crno-bijele.
Pritisnuti za uvećanje  Pri kraju sata spajamo nekoliko klupa, i svi  učenici okružuju štalicu. Svatko dodaje svoju  figuricu u veliku kompoziciju, i učvršćuje ju na  poziciji ljepilom.
Pritisnuti za uvećanje  Na gotovim jaslicama vidimo dječju  inventivnost: likovi anđela stavljeni su na krov  što predstavlja njihovo lebdenje. Dodana je i  zvijezda repatica na drvenom štapiću (za  ražnjić), koju vidimo na lijevoj strani krova.
Pritisnuti za uvećanje  Gotove jaslice iz drugog kuta. Mogu se  zamijetiti mnoga kreativna riješenja na  figurama: kruna na glavi kralja, klaljevski plašt  vijori na leđima, životinje sa savijenim  papirnatim runom i dlakom.
Pritisnuti za uvećanje  Jaslice uklopljene u atmosferu razrednog  ormarića u društvu biljaka, glinenih figurica i  slika na zidu iznad. Sve figurice zajedno  ostavljaju dojam skulpture sa homogenom  kompozicijom.