Dječji radovi:
  Pritisnite za uvećanje  

 Pritisnuti slike za uvećanje

  Jaka dominanta leptira prisutna je na svim slikama  zbog ispravno postavljenog zadatka. Na ovom  vertikalnom formatu naglašeni su kružni oblici  suncokreta, žuti prstenovi sa vrlo zanimljivim  teksturiranjem u području "tučka". Leptir je verikalno  postavljen središnje s laganim uzdizanjem, dok je po  horizontalnoj osi povučen ulijevo, nagdje na lijevoj trećini  formata. Tako, na desnoj vertikali okomicu čine  tri suncokreta, a na lijevoj dva sa leptirom točno  između. A tu je još jedan suncokret, onaj lijevo od leptira; taj je pomaknut ulijevo koliko i središnji na  desnoj vertikalu, što sve čini dva kompozicijska  trokuta suncokreta sa leptirom elegantno uglavljenim.

  Pritisnite za uvećanje     Leptir je smješten na vrlo napetoj lokaciji: malo niže  od hotizontalnog središta i malo desno od vertikalnog.  I sam leptir je zakošen i dinamiziran razvedenim  obrisima. Jarka hladna plava boja s bijelim točkama  čini dodatni kontrast usplamtjeloj okolici toplih poteza.  Suncokreti su svi različiti, različitih boja, poteza i  gustoća boja. Zakrivljeni potezi stvaraju dojam  plamtećih oblika.
  Pritisnite za uvećanje     Sasvim mali, crvenkasti leptirić ima na sebi samo  dvije plave točke i plavi obrub. Postavljen je potpuno  okomito i točno na vertikalnoj polovici što stvara  statičan dojam. Po horizontali je pomaknut u desno  što ga malo oživljuje; mnogo življi su cvjetovi u  pozadini, koji se radijalno rasprskavaju poput  vatrometa, a i sami oblici cvjetova poslagani su malo  dijagonalno.
  Pritisnite za uvećanje     Cvjetovi su na ovoj slici svedeni na udarce kista, prvo narančaste, a zatim tamno smeđe, što oduzima  čvrstoću kompoziciji, i stvara konglomerat oblika koji  kao da su izrezani iz jedne veće kompozicije (livade,  npr.). Sam leptir je dosta neugledan, povučen je dolje  lijevo, taman je, malih krila, postavljen okomito.
  Pritisnite za uvećanje     Jedino na ovoj slici cvjetovi suncokreta imaju stabljike koje uvode nov, linijski element na sliku. Leptir je  prilično centralno postavljen na sliku, dok ga cvjetovi  okružuju poput prstena. Zajedno s oblikom leptira  vezuju se "V" linije u dnu papira, što sve zajedno čini  okosnicu kompozicije.
       
              Natrag