Dječji radovi    
     
Pritisnuti za uvećanje  

Pritisnuti slike za uvećanje

U pozadini se vidi Lego-kompozicija kao primjer pravokutnih oblika, a sasvim otraga se naziru dva kvadra. Naprijed su dječji radovi.

Pritisnuti za uvećanje   Rad koji je načinjen po pravilu simetrije; os simetrije prolazi vertikalno po sredini. Pravokutni oblici mijenjaju veličinu, ali uvijek pravilno od središta prema van. Variraju otprilike tri veličine. Pojavljuje se i otvor kvadratnog oblika. Cijela kompozicija je plosnata, poput samo jednog zida neke građevine.
Pritisnuti za uvećanje   Kompozicija je gotovo kružna, učenik je vjerojatno želio sazidati kućicu. Svi pravokutni oblici su iste veličine, po uzoru na cigle. Primjećujemo i vrata, i cijeli rad podsjeća na "Istarsku kuću".
Pritisnuti za uvećanje   Ovdje se pravokutnim materijalom sazidala obla kompozicija, poput tunela kroz koli struji prostor. Nastala asimetrija je posljedica nedostatka gline, pa učenik gradi luk, bočni zid i stražnji zid. Veličine "cigli" i ovdje su jednake. Djeci se može uz ovo pokazati jedan Rimski vijadukt.
  Dalmatinska kuća "bunjika".
     
        Natrag