"Moj znak"
  Djevojčica M. opisuje svoj rad kao ilustraciju prava ptica na slobodu. Pticu opisuje kao tužnu, uplakanu i okovanu u kavezu; ona bi htjela biti slobodna kao ostale ptice na nebu koje gleda. Na pitanje da li se i ona tako ponekad osjeća odgovara potvrdno, ali ne želi govoriti preciznije o tome.
  Dječak F. prikazuje sebe s veslima (on trenira veslanje), prikazuje i prijatelje, svoga psa, "Playstation", kuću okruženu zmajevima koji su dobri i rukuju se (u dnu crteža); drugačiji su nego u literaturi. Spominje se pizza koju voli, a tu je i škola.
  D. niže simbole: goluba, srca, kasica, lopta, ruka, kazetofon, sretno lice i čamac. Kroz razgovor se spominju pojmovi prijateljstva i ljubomora njegovih prijatelja koji odbijaju A. s kojim se D. druži - na njega se vrši pritisak da odabere društvo i on je zbog toga nesretan.
  D. je nacrtao loptu jer voli nogomet; i "čudnu zvijezdu" koja je glavna svim zvijezdama, odašilje svjetlost i tamu zbog čega je prikazana prugasto crno-bijela.
  Dječak J. prikazuje vrt jer on voli uređivati vrt (ili balkon); u tome pomaže svojoj mami i to smatra svojom dobrom osobinom, vrlinom.
  A. prikazuje lik koji nije ni životinja ni čovjek, kojeg uvijek vidi u mislima prije spavanja i koji mu je "dobrotvorac" jer mu rastjeruje loše raspoloženje (na crtežu prikazano kao linije koje krivudaju oko lika). Inače su boje lika žuta i zelena.