Dječji radovi
   
     
Pritisnuti za uvećanje Pritisnuti za uvećanje  

Pritisnuti reljefe za uvećanje

Svi reljefi zbog karaktera tehnike imaju otprilike jednak odnos plitkog prožimanja volumena i prostora, stoga ih možemo analizirati sa stanovišta linije (kao crež) i po odnosu svjetlo-tamnog kontrasta, prema prebrisanosti tuša. Vidljivo je da, premda je motiv bio svima jednak, pahulje su doživjele individualne redefinicije kod svakog učenika ponaosob.

Pritisnuti za uvećanje Pritisnuti za uvećanje   Gornja lijeva pahulja komponirana je kao križ, a desna od nje zvijezdasto. Lijeva pahuljau ovom redu ima naglašen obrisni karakter, dok se desna pretvorila u ornament načinjen od nazubljenih linija. Lijeva je posve prebrisana na ravnim plohama, i tuš se zadržao samo pored linija.
Pritisnuti za uvećanje Pritisnuti za uvećanje   Brisanje je na lijevom reljefu stvorilo veliki "X", poput praska iz kojeg su se razletjeli mali kružni oblici. Desni reljef ima radijalne zrake, ali njih sedam a ne šest. Svaka zraka završava zvijezdastim oblikom.
Aplikacije uvećanih fotografija pahuljica na ploči.
     
Pritisnuti za uvećanje Pritisnuti za uvećanje   Pritisnuti za uvećanjePritisnuti za uvećanje
Pritisnuti za uvećanje Pritisnuti za uvećanje   Pritisnuti za uvećanjePritisnuti za uvećanje
Pritisnuti za uvećanje Pritisnuti za uvećanje  

Pritisnuti za uvećanje

Fotografije pahulja: potrebno otisnuti i uvećati prvo na A4, pa na A3 format. Uočimo s djecim jedinstvenost i osobnost svake pojedine pahulje, kao i njenu simetriju unutar šesterokutne osnove.

     
         Natrag